eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Meghalt Szlovénia korábbi elnöke

Ötvenhét éves korában elhunyt Janez Drnovsek egykori szlovén államfő.

A politikust 2002-ben választották meg Szlovénia államfőjévé, miután egy évtizeden át az ország miniszterelnöke volt.

Az ország egyik legnépszerűbb politikai személyisége volt, aki segített abban, hogy Szlovénia elnyerje függetlenségét, majd az európai uniós és NATO-tagságot.

1999-ben eltávolították egyik veséjét, amelyen rákos daganat keletkezett. Később az orvosok áttétet állapítottak meg a tüdején és máján.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Magyarországot megállítja egy betonfal

Magyarországot megállítja egy betonfal

Az elmúlt évtizedben Magyarországon jelentősen nőtt a foglalkoztatottak száma, azonban a demográfiai változások egyre nagyobb kihívásokat jelentenek a munkaerőpiac számára a jegybank friss elemzése szerint. A népességcsökkenés és a társadalom idősödése miatt a munkaerő-tartalékok szűkülnek, ami a foglalkoztatási növekedés korlátait jelzi. A következő években már nagyon nehéz lesz növelni a foglalkoztatást, miután a népességfogyás meg fogja haladni az előző másfél évtized átlagát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×