eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

"Tökéletesen eszement döntés" egy plakátról

Bírálatok özöne zúdult a londoni metró vezetőségére azt követően, hogy kitiltotta a földalatti járatairól a londoni Királyi Szépművészeti Akadémia egyik plakátját, amelyen az idősebbik Lucas Cranach németalföldi festő egyik, a meztelen Vénuszt ábrázoló aktképe látható.

A plakát az akadémián márciusban nyíló Cranach-kiállításra toborzott volna látogatókat a metróban.

A London Underground vezetősége válaszul a metró szabályzatát idézte, amely tilt minden olyan hirdetést, amely férfiak, nők vagy gyermekek félig vagy egészen lemeztelenített testét mutatja nyíltan szexuális összefüggésben.

"Emberek milliói szállnak a metróra minden nap, és nincs más választásuk, mint hogy lássák a kihelyezett hirdetéseket" - magyarázta a Transport for London nevű, a tömegközlekedést irányító szerv szóvivője.

"Az utazók minden kategóriájára gondolnunk kell, arra kell törekednünk, hogy ne döbbentsék meg őket a hirdetéseink" - tette hozzá.

Ezzel szemben John Whittingdale, a brit alsóház kulturális- és médiabizottságának elnöke "tökéletesen eszementnek" minősítette a metró döntését, hozzáfűzve: "ezt a képet vagy ötszáz éve festették. Elképzelhetetlen, hogy ez a klasszikus festmény bárkit is sokkolna".

"Felhívom a London Underground vezetőit, gondolják meg még egyszer a döntést!" - nyilatkozott csalódottan a frivolnak korántsem nevezhető Royal Academy szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×