eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

"Nyilvánvaló, hogy intelligens" a Blahán késelő fiú

Hétvégén hazaengedik a szüleihez a romániai Gyergyószentmiklós nevelőotthonából azt a kisfiút, aki korábban Budapesten, a Blaha Lujza téren követett el bűncselekményeket - értesült hivatalos forrásból az Új Magyar Szó.

A napilap riportere az InfoRádiónak elmondta: a gyerek minden intézményből igyekezett megszökni, ezért a gyermekvédők javasolták, hogy a családjánál kellene elhelyezni.

Noha a döntést még nem hozták nyilvánosságra, de biztos, hogy ez a végzés, a gyermek a hétvégén térhet haza - tette hozzá Barabás Márta.

A család életkörülményeiről az újságíró közölte: a szülők és a fiú nyolc testvére egy kis viskóban laknak, háromszor három méteres szobában, ágyak nincsenek.

A riporter szerint valószínű, hogy a 12 éves fiú innen is igyekszik majd szabadulni, hiszen a tapasztalatok szerint az ilyen gyerekek adandó alkalommal mindenhonnan elszöknek. A szülők ugyanakkor esküdöztek rá, hogy jobban vigyáznak majd a gyerekükre.

Barabás Márta hozzátette: nyilvánvaló, hogy iskolázatlansága ellenére nagyon intelligens fiúról van szó, a gyermekvédelmi szakemberek megfigyelték, hogy mindig azt mondta, amit ők hallani akartak.

Az újságíró szólt arról is, hogy segítséget ígért a romaszövetség, a tanfelügyelőség romákért felelős szakembere pedig arról beszélt, hogy megpróbálják majd beiskolázni a fiút.

Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Hatóság igazgatója délután arról tájékoztatta az InfoRádiót, hogy a nevelőotthon még nem kapta meg a törvényszéki értesítést, de nem hivatalosan már tudják, hogy a szülei hazaviszik a kisfiút.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×