eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

A palesztin "kígyó" fejét akarja lecsapni az egyik izraeli miniszter

A Hamász politikai vezetőinek, köztük a Gázai övezet palesztin kormányát vezető Iszmáil Haníjének a meggyilkolását szorgalmazta az izraeli kormány egyik tagja.

Zeév Boim bevándorlásügyi miniszter fenyegető nyilatkozata egy nappal azután hangzott el a hadsereg rádiójában, hogy egy Gázai övezetből indított palesztin rakéta a dél-izraeli Szderótban megsebesített két izraeli gyermeket.

A kisebbiknek, egy 8 éves fiúnak a súlyos sebesülése miatt amputálni kellett az egyik lábát.

"Gázával harciasabb hangot kell megütni, hogy megértsék, a Hamász politikai és katonai vezetésének minden tagja részes a terrorizmusban" - hangoztatta Zeév Boim.

A Hamász vezetői ellen irányuló célzott támadások felújításának lehetősége kapcsán feltett kérdésre pedig úgy válaszolt: támogatja, hogy "a kígyó fejére" mérjenek csapást, beleértve ebbe Haníjét és minden alárendeltjét.

A rádió szerint az izraeli védelmi kabinet tanácskozásán Ehud Olmert izraeli miniszterelnök és védelmi minisztere, Ehud Barak elvetette egy nagyobb szabású szárazföldi válaszcsapás indítását a Gázai övezet ellen, amit a kormánytagok egy része és az ellenzék követelt. Engedélyt adott ugyanakkor átfogóbb célzott műveletek végrehajtására.

Palesztin fegyveres csoportok pénteken és szombaton mintegy negyven házilag készített Kasszám rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael közeli területeire.

A palesztin rakétatámadások által leggyakrabban megcélzott Szderót lakosai bejelentették: vasárnap este tüntetést tartanak Jeruzsálemben, amelyen Ehud Olmert kormányfő lemondását és súlyosabb megtorlásokat fognak követelni.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×