eur:
401.68
usd:
364.06
bux:
72649.8
2024. október 4. péntek Ferenc

Újabb zavargások és halottak Kenyában

Kenyában újabb zavargások kezdődtek az ország délnyugati részén. Az összecsapásokban hárman meghaltak, több százan megsebesültek. Molo körzetéből már több tízezren menekültek el otthonukból.

Raila Odinga, a kenyai ellenzék vezére felszólította az Afrikai Uniót, hogy a szervezet etiópiai csúcstalálkozóján ne ismerje el a jelenlegi kenyai vezetést.

Korábban Mwai Kibaki és Raila Odinga - Kofi Annan volt ENSZ főtitkár közvetítésével egyeztetéseket kezdett - a már több mint 700 halálos áldozatot követelő - zavargások békés megoldására.

A megbeszélés után az ellenzék vezetője úgy fogalmazott: megtették az első lépést a választási vita és a konfliktus lezárására.

Az afrikai országban a december végi elnökválasztás után kezdődtek etnikai zavargások, mert az ellenzék szerint Mwai Kibaki elnök csalással nyerte meg a voksolást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Megjelent a csütörtökön véget ért kormányülés után a késő esti Magyar Közlönyben az a határozat, amely értelmében elfogadta a kormány a Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepciót. Erről is szó lesz a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferencián, amelynek egyik nyitó előadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×