eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Több mint hetven fácánt lőtt le a király a szomszédban

A szlovákiai Nyitra melletti Csiffáron vadászott a hétvégén a svéd uralkodó. XVI. Károly Gusztáv magánemberként járt Szlovákiában.

A svéd király fácánvadászatát egy dán ügynökség szervezte. A csiffári fácánosban már a múltban is megfordult több illusztris vendég, az állami erdőgazdálkodási vállalat vadászterülete a legjobbak közzé tartozik Szlovákiában.

A svéd uralkodó és kísérete is nagyon elégedett volt, a szenvedélyes vadász hírében álló uralkodó több mint 70 fácánt kapott puskavégre. A vadászat során összesen közel 500 fácánt ejtettek el.

A zsákmányt a vendégek magukkal vihették volna, ám nem éltek ezzel a lehetőséggel.

A szlovák médiumok nagy figyelmet szenteltek a svéd király magánlátogatásának.

Többek között azt is elárulták, hogy szombaton a királyi vadászmenü részeként őfelsége fácánlevest és vaddisznósültet fogyasztott. XVI. Károly Gusztáv szlovákiai útja szigorúan magánjellegű volt, ennek ellenére a szlovák rendőrség - a nemzetközi egyezményeknek megfelelően - fokozott védelmet biztosított az uralkodónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×