eur:
400.05
usd:
362.13
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra

Brüsszeli neheztelés Horvátországnak a halászati korlátozás miatt

A halászati övezettel összefüggő vitás kérdések megoldását várja Horvátországtól az Európai Unió.

Olli Rehn, a brüsszeli bizottság bővítési biztosa felszólította Zágrábot, hogy az új kormány megalakulása után oldja fel az uniós tagállamokkal szembeni halászati tilalmat az adriai térségben, ellenkező esetben negatív következményekkel kell számolnia az uniós csatlakozási tárgyalásokon.

A horvát törvényhozás döntése értelmében január 1-jétől korlátozni kell a halászatot az Adria 57 ezer négyzetkilométeres környezetvédelmi és halászati övezetében.

Ezt a tengeri élővilág és a fogyatkozó halállomány védelmére hivatkozva rendelték el, de a korlátozás sérti a térségben tevékenykedő olasz és szlovén halászok érdekeit.

Horvátország a 35 fejezet közül 16-ot nyitott meg a 2005 óta tartó csatlakozási tárgyalásokon, és az elkövetkező évben lényeges előrehaladásra van szükség ahhoz, hogy 2009-ben vagy 2010-ben beléphessen az unióba.

Címlapról ajánljuk

Izraeli válaszcsapástól tart Irán - számba vettük a lehetőségeket

A zsidó államra mért tömeges rakétacsapás nem maradhat válasz nélkül - közölte Benjamin Netanjahu. Katonai elemzők most azt találgatják, vajon konkrétan mire gondolhatott az izraeli kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×