eur:
400.11
usd:
361.98
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra

Ittas és drogos járművezetőkre vadásztak egész Európában

Csaknem 28 ezer alkalommal ellenőrizték a rendőrök az autósokat a közutakon december 11-én és 12-én egy európai akció keretében. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint elsősorban az ittas, vagy kábítószer hatása alatt álló járművezetőket igyekeztek kiszűrni.

Mintegy 28 ezer alkalommal állítottak meg és ellenőriztek autósokat Európa 23 országában december közepén egy akció keretében. A megállított sofőrök 1,2 százaléka volt ittas, de drog hatása alatt közlekedő vezetőt nem találtak.

Az európai közlekedésrendészeti akció keretében Európa 23 országában 900 ezer autóst ellenőriztek az év 50. hetében; a megállított járművezetők mintegy 2 és fél százaléka vezetett úgy, hogy szervezetében az alkohol mennyisége meghaladta az adott országban engedélyezett határértéket.

Összesen 115 ezer járművezetőnél vizsgálták a kábítószer jelenlétét, közülük 737 drogteszt volt pozitív.

Európában az ittas járművezetés az egyik legfőbb közlekedésbiztonsági probléma; évente mintegy 10 ezer ember hal meg olyan balesetben, amelyben közrejátszott az alkoholfogyasztás.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×