eur:
399.32
usd:
360.52
bux:
73635.31
2024. október 2. szerda Petra

Egyszerű polgárként térne vissza a bukott kormányfő

Hazatérne Thaiföldre Thakszin Sinavatra megbuktatott kormányfő - erről a külföldi száműzetésben élő politikus beszélt Hongkongban.

Thakszin Sinavatra először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy a híveit tömörítő Népi Erő Pártja a legtöbb képviselői helyet szerezte meg a hétvégi törvényhozási választásokon.

Az volt kormányfő közölte: februárban átlagos állampolgárként kíván visszatérni, politikai szerepet nem akar vállalni.

Thakszin Sinavatrát 15 hónapja buktatta meg a hadsereg, ezután külföldön keresett menedéket, mivel korrupcióval és azzal vádolták meg, hogy veszélyt jelent a monarchiára.

A délkelet-ázsiai ország egyik leggazdagabb embere a száműzetésben egyebek mellett a Manchester City angol labdarúgóklub megvásárálásával hívta fel magára a figyelmet.

Választási ígéret

A Népi Erő pártja a választási kampányában megígérte, hogy visszahozza a thaiföldi politikai színtérre a volt miniszterelnököt.

A volt kormányfő szövetségeseit tömörítő erő 233 mandátumot szerzett a 480 fős parlamentben, így koalíciós kormányzásra készül.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×