eur:
399.32
usd:
360.52
bux:
73635.31
2024. október 2. szerda Petra

Továbbra is akadozik a brit légi forgalom

Hétfőn is komoly fennakadásokat okozott az Angliát napok óta borító sűrű köd a legnagyobb brit repülőtereken, amelyeken az előző napi járattörlések miatt ezrek töltötték az éjszakát; a hétfői újabb törlések egy budapesti járatot is érintettek.

A Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér közül a világ legnagyobb nemzetközi forgalmát lebonyolító Heathrow-t, és a második legnagyobb légikikötőt, Gatwicket sújtotta leginkább a köd.

Heathrow-ról, amely a karácsony előtti három nap ünnepi csúcsforgalmában 400 ezer utas indítására és fogadására készült, 88 járat törlése miatt kilencezren nem tudtak elutazni; közülük több mint ezren a hétfőre virradó éjszakát is a repülőtéren töltötték.

Hétfőn is még 29 járatot kellett törölni; nem indult el a British Airways hétfő délelőtti, 868-as számú budapesti járata sem, amelynek magyar idő szerint délben kellett volna leszállnia Ferihegyen.

A köd ugyan hétfőn már ritkult, és a légi forgalom kezdett helyreállni, azonban a korábbi törlések miatt számos repülőgép a légitársaságok magyarázata szerint "nem a megfelelő helyen" van, így a hétvégi köd áthúzódó hatásainak felszámolása időbe telik.

Külön gond, hogy a napi 1300 járatot indító és fogadó Heathrow 98 százalékos kapacitáskihasználtsággal működik, ezért rendkívül nehéz a kiesett járatok pótlása.

Az előzetes foglalási adatok szerint az idei év végi ünnepeket rekordszámú, 3,5 millió brit - az ország lakosságának 6 százaléka - tölti külföldön.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×