eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Kiderült, mi történt azon a végzetes estén, amikor eltűnt a kislány

Közel négy hónappal azután, hogy eltűnt a szállodai szobából, a portugál rendőrségnek sikerült percnyi pontossággal rekonstruálnia, mi is történt azon az estén, amikor a négyéves Madeleine McCann-nek nyoma veszett.

Csaknem négy hónapig tartott a portugál rendőrségnek, hogy percnyi pontossággal közzétegye: mi is történt idén május 3-án este a Praia da Luzban található apartmanban.

Az alábbiakban a The Daily Mail cikke alapján megpróbáljuk kronológiai sorrendbe állítani az eseményeket.

20 óra 30 perc: a McCann házaspár és barátaik minden este fél kilencre foglaltak le egy asztalt az apartmantól mintegy 100 méterre található étteremben, ahol közösen vacsoráztak. Miután Madeleine a nyaralás hatodik estéjén tűnt el, a család barátai azt hangsúlyozzák: bárki, aki el akarta rabolni a négyéves kislányt, kényelmesen felmérhette a család szokásait. Ennek része volt, hogy a már alvó gyerekeket félóránként rendszeresen ellenőrizték.

20 óra 40 perc: elsőként a McCann házaspár érkezik meg az étterembe. Korábban elterjedt az a később hamisnak bizonyuló feltételezés, hogy a szülők már este hét óra óta a bárként is működő helyiségben voltak, ahol a barátaikkal több üveg bort is elfogyasztottak. Később kiderült, hogy a kilencfős társaság maximum három üveg bort ivott meg.

21 óra 5 perc: Gerry McCann ellenőrizte a kislányt, akivel mindent rendben talált. A szülők személyesen ezt követően 10 órakor mentek a szobába, amikor Madeleine már eltűnt.

21 óra 15 perc: a társaság egyik tagja, Jane Tanner elmegy és megnézi a saját gyermekeit. Miközben visszatér, lát egy férfit az Ocean Club mellett, aki egy kisgyermeket visz magával. Jane Tanner később leírta a gyermek által viselt ruhát, amely megegyezett a Maddie által aznap este viselt pizsamával.

21 óra 30 perc: a család egyik barátja, Matthew Oldfield felajánlja, hogy megnézi a gyerekeket. Ahelyett azonban, hogy belépne a szobába, csak hallgatózik az ajtónál, majd miután nem hall semmit, azt feltételezve, hogy minden rendben van, elmegy.

22 óra: a szülők visszamennek a szobába, ahol észreveszik, hogy kislányuk eltűnt

A családokhoz és a barátokhoz közeli források szerint a szülőket frusztrálta, hogy nem beszélhettek nyilvánosan az aznap este történtekről, mivel a portugál törvények értelmében a szemtanúk nem nyilatkozhatnak a bűnügyekről.

Így azonban rengeteg találgatás kapott és kap szárnyra, a többi között az is többször felmerült - és a portugál rendőrség is ezt a vonalat látszik követni -, hogy a kislány már a szobában meghalt.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×