eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

A szlovákok többsége nem hisz Malina Hedvignek

A szlovák lakosság többsége nem hisz Malina Hedvignek - derül ki egy nemrég végzett közvélemény-kutatásból. A szlovákiai magyarok zöme viszont úgy véli, a diáklány igazat mond.

A közvélemény-kutatást a Sme című napilap megbízásából az MVK ügynökség végezte, abból az alkalomból, hogy holnap lesz egy éve a diáklány elleni incidensnek.

Az 1.200 ember megkérdezésével végzett közvélemény-kutatás eredményei szerint Szlovákia lakosságának csak 12,3 százaléka hiszi el, hogy Malina Hedviget, a Nyitrán tanuló csallóközi magyar egyetemistát szlovák szélsőségesek verték meg azért, mert mint a lány állítja: magyarul beszélt.

A válaszadók 47 százaléka elhiszi, hogy a diáklány elleni támadásra valóban sor került.

Megdöbbentő viszont, hogy a megkérdezettek csaknem 13 százaléka úgy ítéli meg: a lányt magyar szélsőségesek verték meg azzal a szándékkal, hogy fokozzák a Szlovákiában akkor kialakult nemzetiségi feszültséget.

A szlovákiai magyarok 72 százaléka fenntartás nélkül elhiszi, hogy a lány támadói szlovák szélsőségesek voltak.

A szlovák pártok szimpatizánsai közül leginkább a kereszténydemokrata mozgalom hívei hisznek Malina Hedvignek, egynegyedük úgy gondolja, hogy szlovák szélsőségesek áldozata lett a diáklány.

A megkérdezettek 53 százaléka szerint a bíróság pártatlanul és igazságosan dönt majd az ügyben, ennek ellenkezőjét mindössze 28 százalékuk véli.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×