eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Új pártba tömörül a jobbközép ellenzék Olaszországban?

A Szabadság Pártja néven új pártot készül alapítani Silvio Berlusconi olasz ellenzéki vezető, hogy egy tető alá hozza az egész jobbközép tábort - jelentette a La Repubblica című olasz lap.

Már hivatalosan be is jegyezték az új politikai alakulat nevét és jelképét - írta az újság, hozzátéve, hogy előreláthatólag Michela Brambilla, Berlusconi Hajrá Olaszország pártjának 39 éves politikusnője lesz az új párt vezetője főtitkári rangban.

Megfigyelők szerint a pártalapításnak az a célja, hogy erősítse a jobbközép szövetség összetartását, és javítsa kormányra kerülésének esélyeit.

Az új párt a Valle d'Aosta régió Courmayeur településén tartandó helyhatósági választásokon, novemberben méretheti meg magát először - mondta újságíróknak Berlusconi.

A dúsgazdag üzletember-politikus előzőleg napokon át "merő képzelgésnek" nevezte az új párt alapításáról szóló híreszteléseket.

A jobbközép ellenzék vezetője, Berlusconi a Hajrá Olaszországból (Forza Italia), a Nemzeti Szövetségből, az Északi Ligából és néhány más kisebb pártból álló pártszövetség élén áll.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×