eur:
394.46
usd:
354.52
bux:
72924.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Kiszámíthatatlan az elnök felesége

Hónapok óta first lady, egyelőre azonban úgy tűnik: Cécilia Sarkozy még nem tudja, milyen szerepet töltsön be elnök férje oldalán. Madame Sakrozy már visszautasította az amerikai elnök meghívását is, máskor azonban bekapcsolódik a nemzetközi politika irányításába.

A férje francia elnök lett egy olyan kampány után, amelyben a leendő first lady szinte egyáltalán nem jelent meg.

A közvélemény már májusban, a francia elnökválasztás előtt azt találgatta: vajon milyen államfőfeleség lesz Cécilia Sarkozy-ből. A hölgyről ugyanis szinte semmit nem tudtak a választók.

Cécilia 2005-ben öt hónapot az Egyesült Államokban töltött, ahol egy másik férfival élt. Később visszatért a férjéhez, ám nyilvánosan továbbra sem jelent meg az oldalán.

Nicolas Sarkozy ezt az időszakot úgy emlegette, mint élete legnehezebb szakaszát, amely szerencséjére már véget ért.

A francia lapok beszámolói szerint Cécilia részt vett a kampányban, de csak a háttérben játszott szerepet. Az újságok egy publicistával is összehozták az asszonyt, a férfi azonban tagadta, hogy bármi köze lenne Madame Sarkozy-hez.

Úgy tűnik, az elnökválasztás óta eltelt néhány hónap kevés volt ahhoz, hogy Cécilia eldöntse, milyen premiere dame-ja, milyen first lady-je akar lenni Franciaországnak.

Néha úgy viselkedik, mint akinek az lenne a célja, hogy élje tovább az eddigi életét és felrúgja a protokolláris szabályokat, máskor azonban eleget tesz ilyen jellegű kötelezettségeinek.

Előfordult például az, hogy a G8-ak csúcstalálkozóján azért hagyta faképnél a többi elnökfeleséget, hogy születésnapi partit szervezzen a lányának.

Az amerikai elnök családi ebédre szóló meghívását pedig torokfájásra hivatkozva utasította vissza, miközben másnap sokak szeme láttára barátaival vásárolgatott.

Máskor azonban bekapcsolódik a politikába. Nemrég például Líbiába utazott, hogy Kadhafi elnökkel tárgyalhasson a bolgár orvosok és nővérek szabadon bocsátásáról.

Egyelőre tehát úgy tűnik, nem találja a helyét elnök férje oldalán. A kormányforrások szerint őszre tisztázódik, hogy pontosan milyen first lady-je van Franciaországnak.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×