eur:
394.26
usd:
353.9
bux:
72834.63
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Izraeli-palesztin béke: legkorábban öt év múlva?

Az izraeli védelmi miniszter szerint legkorábban három-öt év múlva születhet meg a békemegállapodás Izrael és a palesztinok között.

Ehud Barak a Jediót Ahronót című izraeli lapnak azt mondta: a zsidó állam addig nem vonul ki Ciszjordániából, amíg nem talál megoldást a palesztin rakétatámadások jelentette fenyegetésre.

Az izraeli védelmi miniszter közölte: nem hagyja jóvá a Ciszjordániában felállított izraeli útakadályok eltávolítását, annak ellenére, hogy Ehud Olmert kormányfő a héten a mintegy száz ellenőrzőpont egy részének felszámolását ígérte Mahmúd Abbász palesztin elnöknek. Ehud Barak úgy vélte: egy ilyen intézkedés izraeli civileket sodorna veszélybe.

Az elmúlt hónapokban felélénkült a közel-keleti béke megteremtését célzó diplomáciai tevékenység. Ehud Olmert izraeli miniszterelnök többször is tárgyalt Mahmúd Abbász palesztin elnökkel.

Emellett elrendelte Izraelben bebörtönzött palesztin rabok elengedését, valamint palesztin adókból befolyt, eddig befagyasztott pénzösszegek felszabadítását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Jön az árhullám, érkeznek a friss előrejelzések - Híreink a Magyarországot sújtó dunai árvízről

Jön az árhullám, érkeznek a friss előrejelzések - Híreink a Magyarországot sújtó dunai árvízről

A Duna-menti területek egészén készültség van az árvízveszély miatt, ami a napokban sújtja Közép-Európát és benne Magyarországot. Bécsben már utcákat öntött el a Duna, de Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban is rossz a helyzet. Ausztriában és Csehországban több ember életét vesztette az áradások következtében. A lengyel kormány szükségállapotot hirdetett ki, és az Európai Unió segítségét kérte a katasztrófa kezeléséhez, Magyarország aktiválta az uniós mechanizmust. Kedd reggel Pozsonyban a Duna 950 centiméteren tetőzhet. Kedd reggel lezárták a Margitszigetet. Az OVF friss jelentése szerint a Szigetközbe lassan megérkezik az árvíz. A következő napokban a Dunán gyakorlatilag mindig lesz valahol tetőzés, Nagybajcsnál csütörtökön napközben tetőzhet a folyó, Budapesten ezt szombatra várják. Cikkünket folyamatosan frissítjük az árvízhelyzethez kapcsolódó hírekkel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×