eur:
394.4
usd:
355.43
bux:
0
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Nagy erejű bomba robbant Bagdadban

Nagy erejű robbanás rázta meg Bagdad központját hétfőn - közölte a helyi rendőrség, jelezve, hogy legkevesebb hat ember vesztette életét a detonációban. Hivatalos jelentések szerint a sebesültek száma meghaladja a harmincat.

A gépkocsiba rejtett pokolgép néhány órával azt követően lépett működésbe, hogy feloldották a gépjárművekre vasárnapra kirótt közlekedési tilalmat, amelyet biztonsági megfontolásokból vezettek be azzal összefüggésben, hogy az iraki labdarúgó-válogatott az Ázsia Kupa döntőjében megmérkőzött Jakartában Szaúd-Arábia válogatottjával. (Irak végül 1-0-ra győzött.)

A korábbi elődöntő után autóba rejtett pokolgép robbant Bagdadban a győzelmet ünneplő tömegben. A hasonló merényletek megakadályozása végett tiltották meg vasárnapra a gépkocsiforgalmat.

A detonáció a forgalmas Tajran téren következett be. A tér a bagdadi tömegközlekedés egyik központja, amelyet több autószerelő-műhely vesz körül. A robbanás következtében keletkezett tűzben négy mikrobusz és két személygépkocsi kiégett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×