eur:
395.79
usd:
358.86
bux:
72373.37
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Greenpeace: rengeteg a szennyező anyag a Rábában

A Greenpeace mérései szerint a megengedett többszöröse az Ausztriában lévő feldbachi bőrgyár szennyezőanyag-kibocsátása.

A Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet osztrák és magyar szekciójának tagjai grazi tájékoztatójukon elmondták: a Rábába bocsátott szennyvízben a foszfor mennyisége a tízszerese volt a megengedettnek.

A vízben a vas és halogénvegyületek mennyisége 40-50 százalékkal haladta meg a határértéket, a lipofil anyagoknál két-háromszoros, a só esetében pedig hatszoros volt túllépés.

Nemes Noémi, a Greenpeace magyarországi kampányszervezője hangsúlyozta: a habosodást okozó naftalinszulfonátok aránya az osztrák szabályok szerinti határérték ötszöröse.

A környezetvédő szervezet felszólította a stájerországi Boxmark bőrgyár tulajdonosait, hogy őszig készítsenek intézkedési tervet a szennyezés felszámolására.

Szentgotthárdon szerdán tartja első ülését a Rába szennyezése miatt létrehozott magyar-osztrák akciócsoport.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

A választani tudó biztos szavazók körében négy százalékra csökkent a Fidesz-KDNP előnye a Tisza Párttal szemben – derül ki a Medián legfrissebb felméréséből. Hann Endre, a közvélemény-kutató cég vezetője az InfoRádióban elmondta: más pártok támogatottsága nem éri el az öt százalékot, ezért egyre inkább úgy tűnik, hogy a kétpárti berendezkedés felé tart a magyar belpolitika, ami a legérzékenyebben a DK-t és a Mi Hazánkot érintheti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×