eur:
396.49
usd:
359.83
bux:
71905.87
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

A világörökség részévé tennék a bikaviadalokat

Több ismert spanyol és dél-amerikai művész is csatlakozott ahhoz a mozgalomhoz, amely a bikaviadalok világörökségi státuszáért küzd.

Mások mellett a perui író, Mario Vargas Llosa, és a spanyol színésznő, Paz Vega is támogatja azt a mozgalmat, amely a világörökség részévé tenné a bikaviadalokat.

Luis Corrales, az akciót elindító szervezet vezetője reméli, hogy az Unesco 2010-re hivatalosan is a spanyol kulturális örökség részévé teszi a bikaviadalokat.

A mozgalomnak jelenleg 1300 támogatója van, de még több ellenzője, ugyanis sokan nem akarják, hogy az állatkínzásnak tartott viadalok ugyanolyan rangot kapjanak, mint Barcelona egyik szimbóluma, a Sagrada Familia, vagy a granadai Alhambra.

"A bikaviadalok a szórakoztatás nevében dicsőítik az érző állatok rendszeres megkínzását. A kultúra nem lehet ürügy a kegyetlenségre, és ezeknek a hagyományoknak a múltban kellett volna maradniuk" - mondta Leah Garces, az Állatvédők Világszervezetének igazgatója.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×