eur:
397.04
usd:
359.59
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Hét NATO-katona meghalt Afganisztánban

Két robbantásos merényletben meghalt hét NATO-katona, három másik pedig megsebesült vasárnap Afganisztán déli részén - közölte Kabulban a közép-ázsiai országban állomásozó kontingens.

Az egyik merényletben az út mentén elhelyezett pokolgép hat katona életét oltotta ki, egy hetediket pedig megsebesített. A biztonsági erő egyéb részleteket nem közölt a támadásról, amely az eddigi legsúlyosabb a NATO-vezetésű nemzetközi biztonsági erő (ISAF) ellen.

Az ISAF előzőleg beszámolt egy szintén a déli országrészben történt másik merényletről is, amelynek során egy út mentén elhelyezett robbanószerkezet egy katonát megölt, kettőt pedig megsebesített.

A vasárnapi merényletekkel együtt az ISAF immár 34 embert veszített az év eleje óta Afganisztánban. Tavaly egész évben 70 volt a merényletben megölt, vagy harcban elesett NATO-katonák száma.

Címlapról ajánljuk
Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Elektromos zárlat okozhatta a tüzet a Miskolctapolca Barlangfürdőben – közölte Miskolc polgármesteri hivatala a hatóságok jelentése alapján. Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője az InfoRádióban beszámolt arról, mi volt a gond a tűz oltásánál, illetve hogy mit tudnak most tenni a további károk megelőzéséért. Néhány fontos rész épen maradt a fürdőben.

Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Augusztusban valamivel több mint 414 milliárd forintos deficittel zárt a költségvetés, ez a valaha volt legnagyobb nyolcadik havi hiány. A Pénzügyminisztérium közleményében azt írta, a kormány figyelemmel kíséri a költségvetési mutatók alakulását és ha szükséges, további intézkedésekkel tartja a kitűzött hiánycélt, ami most 4,5 százalék.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×