eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Nézze meg minden idők legdurvább hirdetését!

Sokak szerint a legütősebb, a legerőteljesebb reklámot készítette el az Egyesült Államokban, az elnökjelölési kampányban Hillary Clinton egyik riválisa. A 74 másodperces szpotban a demokratapárti jelöltet George Orwell művében, az 1984-ben szerepeltette egy reklámszakember, méghozzá a Nagy Testvér szerepében.

A hirdetés igen nagy fricska Mrs. Clinton legnagyobb demokratapárti riválisától, Barack Obamától, és hamar a politikai közbeszéd középpontjába került.


Az egyik legérdekesebb momentuma azonban az a dolognak, hogy a reklám - bár első látásra úgy tűnik, mintha horribilis összegeket emésztett volna fel az elkészítése - valójában szinte semmibe se került. Barack Obama egyik ismeretlen támogatója készítette mindössze egy laptop, valamint a megfelelő szoftverek segítségével.

Az eredeti filmváltozatban, amelyet Ridley Scott rendezett, egy fiatal női atléta egy kalapácsot vág ahhoz a képernyőhöz, amelyen a Nagy Testvér szól az emberekhez. A képernyő pedig felrobban. A reklámváltozatban az atlétanő trikóján Obama logója látható, a képernyőn pedig Hillary Clinton mond beszédet.

A rövidfilm végén pedig az olvasható: "2008. január 14-én ismét a demokraták szereznek elsőbbséget. És kiderül, hogy 2008. miért nem hasonlít majd 1984-hez".

Máris politikai elemzők sora kezdte elemezni a hirdetést, amely sokak szerint előre vetíti a 2008-as elnökválasztást megelőző kampány hangnemét. Vannak, akik úgy vélik, hogy a kampány kontrollálatlan és kontrollálhatatlan lesz.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×