eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Megszavazták az új palesztin egységkormányt

Gázában és Rámalláhban megszavazta az új egységkormányt a palesztin parlament. A kabinetben a radikális Hamásznak 12, a mérsékelt Fatahnak 6 minisztere van, hét - köztük a fontos pénzügyi, külügyi és belügyi - tárcát pedig független vagy kisebb csoportokhoz tartozó politikusok irányítanak.

A palesztin parlament ülésén a voksolás előtt ismét az erőszak elutasítására, és az Izraellel megszakadt tárgyalások folytatására szólított fel a Fatah pártot is irányító Mahmúd Abbász elnök.

Iszmáil Haníje, az eddigi Hamász-kabinet, és az új egységkormány vezetője azt mondta: a palesztinoknak törvényes joguk van az ellenállás minden formájához.

Közben Izrael ismét a terror támogatásával vádolta meg az új palesztin kormányt. Ehud Olmert miniszterelnök szóvivője felszólította a nemzetek közösségét, hogy továbbra is ragaszkodjon a palesztin kormánynak szánt pénzbeli segélyek folyósításához szabott feltételek teljesítéséhez.

A nemzetközi közösség korábban azt közölte: a pénzt csak akkor utalja át, ha a palesztinok lemondanak az erőszakról, elismerik Izraelt, és tiszteletben tartják a korábbi palesztin-izraeli megállapodásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×