eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Az ember, aki a tömegsírokhoz fuvarozta a halottakat

A belgrádi bíróságon vallomást tett az a szerb rendőr, aki 1999-ben több mint száz koszovói albán holttestét szállította kamionon szerbiai tömegsírokba. A rendőr megnevezte közvetlen feletteseit és parancsadóit is.

A Koszovóból szerbiai tömegsírokba szállított holttestek ügye akkor került nyilvánosságra, amikor 1999-ben Szerbiában a Dunából egy hűtőkocsit emeltek ki, amelyben koszovói albánok holttestei voltak. Később Belgrád mellett találtak egy tömegsírt, közel ezer holttesttel.

A kivizsgálás és a bírósági eljárás azonban még csak most kezd érdemi eredményeket hozni. Csütörtökön egy rendőr szolgáltatott bizonyítékokat, aki 1999-ben Koszovóban teljesített szolgálatot.

A rendőr a bíróságon elmondta: felettesei parancsára - akiket meg is nevezett - egy belgrádi vállalkozó ismerősétől kért kölcsön egy kamiont, amellyel azután több fuvart is tett, és több száz koszovói albán holttestét szállította a kiemelt hűtőkocsiból a belgrádi tömegsírba; majd Pristina körzetéből belgrádi és kelet-szerbiai, előre elkészített tömegsírokba.

A rendőr az egyik kelet-szerbiai tömegsírnál találkozott a belügyminisztérium egyik magas rangú tisztségviselőjével is, aki azt mondta, hogy csak véletlenül volt ott, mert ott keresett menedéket családjával együtt a NATO-bombázásai elől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×