eur:
392.53
usd:
362.69
bux:
72156.18
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Nem Oszama bin Laden áll szeptember 11-e mögött?

A Londonban élő iszlám hitszónok, Abu Hamza azt mondta a július 21-ei robbantások egyik állítólagos kitervelőjének, hogy nem Oszama bin Laden áll a 2001. szeptember 11-ei, Egyesült Államok elleni támadás mögött.

Jasszin Omar, a nyári robbantások kitervelésével vádolt egyik férfi barátja a bíróság előtt, a júliusi eset tárgyalásán azt mondta, hogy a kampókezű Abu Hamza ismeri az al Kaida vezetőjét.

Steven Bentley - aki 13 éves kora óta ismeri Jasszin Omart, aki kulcsszerepet játszott abban, hogy felvette az iszlám vallást - azt mondta: Omar támogatta az afganisztáni tálib rezsimet.

Elmondta azt is, hogy ő, Omar és egy másik állítólagos robbantó, Adel Yahya a Finsbury parkban lévő mecsetben beszéltek az egyházi vezezővel, Abu Hamzával, és amikor szóba került a szeptember 11-ei terrortámadás, Hamza azt mondta: nem hiszi hogy Oszama bin Laden áll a dolog mögött.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×