eur:
394.31
usd:
364.19
bux:
0
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Börtön fenyegeti az állítólag megvert magyar lányt

Szlovákiában büntetőeljárást indított Malina Hedvig ellen a rendőrség. A magyar lányt azzal gyanúsítják, hogy megtévesztette a szlovák hatóságokat, amikor augusztusban azt állította: két férfi megverte, mert magyarul beszélt.

Milos Fábry rendőrségi szóvivő nem tudta megmondani, hogy a nyomozás mikor fejeződhet be, azt azonban jelezte: ha a vizsgálat eredményei alapján Malina Hedviget elmarasztalják, akkor 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A magyar diáklányt - állítása szerint - augusztus 25-én reggel verték meg, blúzára pedig magyarellenes szöveget írtak.

Az ügyben rendőrségi vizsgálat indult, amely két héttel az eset után azt állapította meg, hogy Malina Hedviget senki nem verte meg.

Az egyetemista és ügyvédje panaszt nyújtott be az eljárás ellen, amelyet az ügyészség elutasított; a lány azóta is kitart eredeti vallomása mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×