eur:
394.06
usd:
363.73
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Új NATO-partnerek: Szerbia, Bosznia és Montenegro

Meghívták Szerbiát, Bosznia-Hercegovinát és Montenegrót a NATO Partnerség a Békéért együttműködésébe az észak-atlanti szövetség szerdai rigai csúcsértekezletén. Egyúttal bejelentették, hogy újabb országokat szándékoznak meghívni a NATO-hoz való 2008-ban történő csatlakozásra.

Szerbia, Bosznia-Hercegovina és Montenegro meghívása változást jelent a NATO politikájában. Korábban az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és különösen Hollandia ragaszkodott ahhoz, hogy Szerbia és Bosznia-Hercegovina bizonyítsa be, megtesz mindent az 1992-95-ös boszniai háborúban elkövetett háborús bűnökkel vádolt személyek felkutatására.

A NATO-tagságra aspiráló Horvátország, Macedónia és Albánia, illetve a békepartnerségre jelentkezett Szerbia, Montenegró és Bosznia-Hercegovina meghívásának egyik fő szószólója Magyarország volt.

Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×