eur:
395.59
usd:
365.41
bux:
73846.53
2024. július 31. szerda Oszkár

Elnök akar lenni az isteni Rudy?

Rudolph Giuliani, New York volt polgármestere megtette az első hivatalos lépést, amely ahhoz szükséges, hogy elindulhasson a 2008-as amerikai elnökválasztáson. Szóvivője szerint ugyanakkor még nem döntötte el, hogy versenybe száll-e a jelölésért.

Az induláshoz szükséges első feltétel annak a testületnek a felállítása, amely lehetővé teszi azt is, hogy a politikus úgy mérje fel támogatottságát az országban, és úgy kezdjen legálisan pénzgyűjtésbe esetleges kampányához, hogy hivatalosan nem jelenti be kandidálását. Ezt a bizottságot hozta most létre Giuliani.

A volt New York-i polgármester 2001. szeptember 11., az Egyesült Államokat ért terrortámadások után tett szert országos népszerűségre.

Rudolph Giulianira, a World Trade Center ikertornyainak összeomlása után mutatott magatartása miatt sokan "Amerika polgármestereként" tekintenek, és népszerűsége azóta is töretlen, főleg a republikánus szavazók között.

A volt polgármestert mérsékelt republikánusnak ismerik, aki támogatja a fegyverhez jutás szigorítását, az azonos neműek házasságát és a nők abortuszhoz fűződő jogait.

Nehézséget okozhat azonban számára, hogy pártja baloldalához, nem pedig a fő irányzathoz tartozik.

Rudolph Giuliani szóvivője közölte: a volt városvezető még nem döntött arról, hogy szorítóba lép-e az elnöki jelölésért.

Címlapról ajánljuk

Kós Hubert elmondta, miért lett „csak” negyedik az előfutamban

Kós Hubert futamában második lett, negyedik idővel jutott a középdöntőbe a 200 méteres hátúszásban. Elmondta, miért választotta ezt a taktikát. Telegdy Ádám egy kizárásnak köszönhetően jutott tovább.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×