eur:
395.59
usd:
365.41
bux:
73846.53
2024. július 31. szerda Oszkár

Az unió Afganisztánban vizsgálódik

Újabb vizsgálóbizottságot küld Afganisztánba az Európai Unió - jelentette be a közösség kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Javier Solana a tagállamok védelmi és külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozása után azt mondta: a cél, hogy felmérjék az ázsiai ország támogatási szükségleteit, és az információk birtokában döntsenek arról, mekkora támogatást nyújt az unió a NATO-nak az afgán rendőrség és igazságszolgáltatás kiépítéséhez.

A bizottság várhatóan decemberben terjeszti elő jelentését.

A miniszteri találkozón Nagy-Britannia és Hollandia az unió nagyobb afganisztáni szerepvállalását szorgalmazta, Franciaország viszont óvatosságra intett.

Múlt héten Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkár kérte az Európai Uniót arra, hogy nyújtson támogatást az afgán rendőrség kiépítéséhez, így támogatva az Afganiszánban állomásozó szövetségi csapatokat a biztonság helyreállításában.

Címlapról ajánljuk

Kós Hubert a negyedik idővel jutott tovább, Telegdy Ádám is versenyben maradt

Kós Hubert, a 200 méteres hát fukuokai világbajnoka nagy reményekkel várta a szám párizsi versenyeit. Kényelmes úszással, a negyedik idővel jutott tovább. Telegdy Ádám is versenyben maradt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×