eur:
395.23
usd:
365.47
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Itt a gyilkos kór újabb változata, a Fucsien-variáns

A madárinfluenza H5N1 altípusának egy új, az eddig kifejlesztett oltóanyagoknak ellenálló változatát fedezték fel. A Fucsien-variánsnak elnevezett vírustípusról egy amerikai szaklapban számolt be a Hongkongi Egyetemen tanító Ji Kuan professzor.

A cikk szerint ma már ez a kórokozó a legelterjedtebb számos kínai tartományban, és megjelent Hongkongban, Laoszban, Malajziában és Thaiföldön is.

A tanulmány egyik amerikai társszerzője szerint a Fucsien-változat ellen új oltóanyagot kell kifejleszteni.

Hozzátette: bár a madárinfluenza általuk leírt változata egyaránt megfertőz szárnyasokat és embereket, arra nincs bizonyíték, hogy emberről emberre is könnyen terjedne.

Az Egészségügyi Világszervezet zürichi székhelyű Globális Influenza-programjának egyik szakértője azt mondta: a WHO és a kínai egészségügyi minisztérium már dolgozik a Fucsien-variáns elleni szeren.

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×