eur:
392.7
usd:
354
bux:
72343.29
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Castro visszatér?

A kubai alelnök szerint Fidel Castro keddi műtétje után már elhagyta az intenzív osztályt és néhány héten belül visszatérhet hivatalába. Carlos Lage cáfolta, hogy a 79 éves kubai vezetőnek gyomorrákja lenne.

Az orvosok tájékoztatása szerint Fidel Castrot belső vérzés miatt kellett megműteni. Lábadozása idejére öccsét bízta meg a szigetország kormányzásával, így ideiglenesen Raúl Castró vezeti a kubai kommunista pártot, látja el az államfői teendőket, továbbá ő a hadsereg főparancsnoka is.

Howard Manten, a miami orvostudományi egyetem tanára szerint a belső vérzés a gyomorrák egyik tünete, de más kiváltó oka is lehet, mint például a fekély vagy a gyomorhurut.

A bélműtéten átesett páciensek rendszerint egy hetet töltenek kórházban, és két hét múlva járóképesek. Az orvos Fidel Castro kora miatt ezt nem tartja elképzelhetőnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
KT-elnök: az infláció hosszú árnyéka az államadósságnál is látszik

KT-elnök: az infláció hosszú árnyéka az államadósságnál is látszik

A gazdasági kihívásokkal küzdő magyar gazdaság egyik legfőbb problémája az államadósság, amely évtizedek óta meghatározza az ország gazdaságpolitikáját. Az adósság GDP-hez viszonyított aránya évtizedek óta a 70% körül mozog, és a jövőben is kulcskérdés lesz, hogy milyen mértékben sikerül csökkenteni ezt a mutatót. A magyar Alaptörvényben az államadósság kívánatos szintje 50%-ban van meghatározva, de a gazdasági helyzet és a globális környezet nem kedvez a cél elérésének – mondta el Horváth Gábor, a Költségvetési Tanács elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen tartott előadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×