eur:
392.43
usd:
353.66
bux:
72319.92
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Pártot alapítanak az elesett katonák szülei

Brit lapértesülés szerint politikai pártot alapít az Irakban elesett brit katonák szüleinek háborúellenes koalíciója, amely indulni akar az időközi választáson.

A The Guardian című újság úgy tudja, hogy a leendő politikai szervezet 70 jelölt állítását tervezi a következő parlamenti választásokon.

A párt alapítását az 54 éves Reg Keys irányítja, akinek 20 éves fiát és 5 bajtársát mészárolták le a lázadók egy iraki rendőrállomáson.

Később kiderült, hogy az áldozatok túlélhették volna a támadást, ha megfelelő fegyverzetük és műholdas telefonjuk lett volna.

Reg Keys a tavalyi parlamenti választásokon független jelöltként, Tony Blair ellen indult a miniszterelnök választókerületében, ahol végül a szavazatoknak 10 százalékát szerezte meg.

Irakban 115 brit katona vesztette életét a harcokban.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×