eur:
392.43
usd:
353.66
bux:
72319.92
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Amerika nem támad

A Fehér Ház abszurdnak tartja azokat kubai sajtójelentéseket, hogy az Egyesült Államok a szigetország lerohanására készül kihasználva, hogy Kuba vezetője beteg.

Az amerikai elnöki hivatal szóvivője hangsúlyozta: Washingtonnak nincs terve Kuba elfoglalására.

Tony Snow szólt arról is, hogy a kubaiaknak maguknak kell dönteniük jövőjükről. A szóvivő emlékeztetett az amerikai elnök korábbi közlésére, amely szerint Washington támogatja azokat a kubai állampolgárokat, akik demokráciát akarnak, és arra kérte őket, hogy maradjanak országukban.

Havannában az állami televízió kedden számolt be arról, hogy Fidel Castro-t gyomorvérzéssel megműtötték; a várhatóan hetekig tartó lábadozása idejére öccsét bízta meg a szigetország kormányzásával, így ideiglenesen Raúl Castró vezeti a kubai kommunista pártot, látja el az államfői teendőket, továbbá ő a hadsereg főparancsnoka is.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×