eur:
392.4
usd:
353.62
bux:
72295.25
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Zavargás Jeruzsálemben

Jeruzsálem óvárosában palesztin hívők csaptak össze az izraeli biztonsági erőkkel, miután őrizetbe vettek egy muzulmán előimádkozót.

Az imámot azért tartóztatták le az izraeliek, mert prédikációjában a Hezbollah libanoni síita szervezetet méltatta, és agressziónak nevezte az izraeli hadsereg jelenleg zajló libanoni offenzíváját.

A pénteki imáról távozó hívők egy csoportja a Templomhegyen (arab nevén a Mecsetek terén) kövekkel dobálta meg az izraeli rendőröket, akik könnygázt vetettek be a tiltakozók ellen, és gumibevonatú lövedékeket lőttek ki rájuk.

Az izraeli rendőrség csak 45 év feletti muzulmán hívőket engedett be a Mecsetek terére, éppen azért, hogy elejét vegye a zavargásoknak.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Egyre többen vennének használt laptopot környezetvédelmi megfontolásból

Egyre többen vennének használt laptopot környezetvédelmi megfontolásból

A jelenleg használatban lévő laptopok közül minden harmadikat vagy használtan vették vagy úgy kapták ajándékba – mutatják a számítástechnikai eszközök felújításával foglalkozó Furbify felmérésének adatai. Ez az arány emelkedhet a közeljövőben, hiszen a magyarok többsége nyitott arra, hogy second hand laptopot vegyen. Ennek legfőbb oka az ár, de a most ezt fontolgatók körében már fontosabbak a környezetvédelmi szempontok is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×