eur:
393.23
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Megint 300 ezer baromfit kell leölni

Thaiföldön újabb madárinfluenza-gócra bukkantak a hatóságok. Hat napon belül ez már a második az ázsiai országban. Az egészségügyi illetékesek 300 ezer baromfi leölését rendelték el egy nagyüzemi baromfineveldében, miután a szárnyasokban kimutatták az emberre is veszélyes, H5N1-es vírustörzset.

Thaiföldön szerdán jelentették be, hogy meghalt egy 17 éves fiatal a betegségben, és ezt megerősítette a hétvégi laborvizsgálat is.

A hatóságok szerint elképzelhető, hogy a madárinfluenza ezúttal Laoszból behozott tojásokkal került az országba.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének bejelentése szerint az utóbbi hetekben Laoszban is megjelent a vírus egy baromfifarmon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×