eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Slota egyre vadabbakat mond

Brutális magyarosítás folyik Szlovákiában - vélekedett Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke a Die Presse című osztrák lap hétvégi kiadásának adott interjúban.

"Szlovákia déli részén több ezer cég van magyarok tulajdonában. Aki ott állást keres, annak esélye sincs, ha nem beszél magyarul" - idézte a lap Slotát, aki szerint egyértelmű bizonyíték a magyarosításra, hogy míg korábban 250 ezer magyar élt Szlovákiában, számuk már 450 ezer.

A szlovákiai magyarok túlnyomó többsége lojális a szlovák államhoz, de pártjuk, a Magyar Koalíció Pártja, szélsőséges, soviniszta, "nagymagyar párt" - vélekedett.

Ján Slota szerint a Magyar Köztársaság példátlan módon beleártja magát Szlovákia ügyeibe.

"Nacionalistának neveznek bennünket, pedig mi hazafiak vagyunk. És minden bizonnyal még nem is akkora hazafiak, mint a francia elnök vagy az amerikaiak, akiknél már majdnem minden nyilvános vécé felett ott leng a nemzeti zászló, és akiknél a gyerekek minden reggel iskolakezdéskor a nemzeti himnuszt éneklik" - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×