eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Õrizetbe vették a beomlott csarnok tervezőit

Lengyelországban őrizetbe vettek három férfit, akik részt vettek a Chorzów januárban összeomlott kiállítócsarnokának tervezésében.

A tervezőket az építészeti előírások megsértésével, emberéletet veszélyeztető baleset szándékos okozásával és gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják.

Az ügyészség szóvivője azt mondta: a tervezők nem vették figyelembe az építészeti előírásokat, hibásak voltak a tervek és a kivitelezés is.

A rendőrség korábban már őrizetbe vette a kiállítócsarnok három igazgatóját is.

Chorzówban január 28-án omlott be egy csarnok tetőszerkezete a hó súlya alatt, miközben nemzetközi postagalamb-kiállítást tartottak az épületben.

A romok alatt hatvanöten haltak meg, köztük egy magyar állampolgár. A balesetben száznegyvenen sérültek meg.

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 19:01
×
×
×
×