eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Dili: lemondott a miniszterelnök

Bejelentette lemondását Mari Alkatiri, Kelet-Timor miniszterelnöke, akit azzal vádolták, hogy fegyveres osztagot hozott létre bírálói elhallgattatására.

Mari Alkatirit tartották felelősnek a legalább 30 halálos áldozatot követelő kelet-timori utcai összecsapásokért, amelyek azután kezdődtek, hogy a miniszterelnök márciusban elbocsátott a hadseregből mintegy 600 katonát.

A leszereltek és a szolgálatban megtartottak kis idő múlva összecsaptak, a konfliktus városi bandaháborúvá terebélyesedett, amely miatt a főváros, Dili lakóinak egy része menekülni volt kénytelen.

Az indonéz szigetvilágban fekvő országban tomboló erőszakot csak az ausztrál hadsereg beavatkozása volt képes úgy-ahogy megfékezni.

A miniszterelnök elismerte, hogy felelősség terheli a válságos helyzet kialakulásáért, és közölte: elejét akarja venni annak, hogy a válság tovább mélyüljön, és az államfőnek, a Nobel-békedíjas Xanana Gusmao-nak le kelljen mondania.

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 19:01
×
×
×
×