eur:
396.97
usd:
359.37
bux:
0
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Szóba áll egymással Szerbia és Montenegró?

Közvetlen párbeszédre szólította fel Szerbiát és Montenegrót a két állam jövőbeni kapcsolatáról az Európai Unió. A közösség soros elnöki tisztét betöltő Ausztria azután adott ki közleményt, hogy a podgoricai parlament kikiáltotta Montenegró függetlenségét.

Az osztrák elnökség a montenegrói kormányt és az ellenzéket arra kéri: működjenek együtt a politikai, társadalmi és gazdasági reformok megvalósításában.

Bécs emlékeztet arra, hogy az uniós tagállamok június 12-én hoznak döntést a helyzetnek megfelelő lépésekről.

Milo Djukanovic montenegrói kormányfő a héten Brüsszelben azt hangsúlyozta: országa szeretne mielőbb csatlakozni az Európai Unióhoz.

Olli Rehn, az unió bovítési biztosa a megbeszélésen közölte: a stabilitási és társulási szerződést akár már az idén aláírhatják az új európai országgal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kurt Campbell, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese kedden azt mondta, Kína „nagyon jelentős” segítséget nyújt Oroszországnak hadigépezete megerősítéséhez, utóbbi pedig cserébe átadja a tengeralattjárókra és rakétákra vonatkozó, szigorúan őrzött katonai technológiáját – írja a Politico. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×