eur:
396.82
usd:
359.68
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

A venezuelai államfőt csak Vörös Ken látja szívesen

A brit kormány teljes bojkottja, ugyanakkor a londoni polgármester szíves fogadtatása közepette kezdte meg kétnapos, magánjellegűnek minősített londoni látogatását a venezuelai elnök.

Hugo Chávez, aki "az imperializmus bábjának" nevezte Tony Blair brit kormányfőt, George Bush amerikai elnököt pedig Hitlerhez hasonlította, a bécsi EU-Latin-Amerika csúcsértekezletről érkezett a brit fővárosba.

A brit kormány bejelentette, hogy a dél-amerikai államfővel sem Tony Blair, sem a kabinet más tagjai nem találkoznak.

Független elemzők szerint ez a diplomácia nyelvén rendkívül durva elutasítást jelent.

A kormányállásponttal látványosan szembehelyezkedve ugyanakkor baráti fogadtatásban részesíti a venezuelai elnököt Ken Livingstone, London polgármestere, népszerű nevén "Vörös Ken", aki a kormányzó brit Munkáspárt balszárnyának is a balszélét képviseli.

Livingstone a dél-amerikai politikus látogatása előtt kiadott hétvégi nyilatkozatában Hugo Chávezt "a demokrácia és a latin-amerikai szociális haladás élő jelzőfényének" nevezte.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×