eur:
395.16
usd:
365.12
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Sólyom nem adna engedményeket a csatlakozásra váró országoknak

A magyar köztársasági elnök nem akar engedményeket adni az Európai Unióba készülő országoknak. Sólyom László hivatalos berlini látogatása alkalmából rendezett kerekasztal-beszélgetésen azt mondta: amennyiben a bebocsátásra váró országok nem birkóznak meg az Európához való alkalmazkodással, hanem csak politikai okokból veszik fel őket, az az egész térségre nézve káros.

Sólyom László köztársasági elnök szerint Nyugat-Európában a közép-kelet-európai államokat egységnek tekintik, s amennyiben valamelyik állam nem tesz eleget az Európai Unió normáinak, az összes többi is imázskárt szenved – írta a német konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung a kerekasztal-beszélgetésről.

Sólyom László kifejtette, hogy csak a nemzeti azonosságtudat segíti elő az európai identitást, ezért sajnálja, hogy a franciák és a hollandok elutasították az európai alkotmányt.

A magyar államfő szólt arról is, hogy az anyaországban és a határokon kívül élő magyarok "nemzeti egységet" alkotnak, és a magyar társadalom vallja: a határok revíziója nem jöhet szóba.

A köztársasági elnök hangsúlyozta: azért írta ki a lehető legkorábbi időpontra a magyarországi választásokat, hogy az új kormány, "akár jobboldali, akár baloldali", az államháztartásban jelentkező problémák miatt azonnal munkához láthasson.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor került - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×