eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Az Európai Parlament tovább tárgyal a költségvetésről

Az Európai Parlament (EP) jelen formájában nem fogadja el az unió következő hétéves költségvetését - mondta el az InfoRádiónak az EP költségvetési ellenőrzési bizottságának szocialista elnöke.

Fazakas Szabolcs kiemelte, hogy olyan büdzsére van szükség, amely jobban figyelembe veszi az unió érdekeit. Emlékeztetett arra is, hogy a parlament nem rendelkezik saját forrásokkal.

Az EP szerdán megszavazta azt az állásfoglalást, amely szerint a képviselőtestület még további tárgyalásokat lát szükségesnek a 2007 és 2013 közötti büdzséről.

A parlament szerint az EU-tagországok állam- és kormányfői által decemberben elfogadott költségvetés nem garantálja, hogy az EU fokozni tudja kohézióját, szolidaritását, biztonságát, jólétét és versenyképességét a jövőben.

Előzőleg Wolfgang Schüssel osztrák kancellár arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a soros elnökséget adó Ausztria összesen még 1-4 milliárd eurós növelésre lát lehetőséget a hét év alatt 862,3 milliárd euró kiadással számoló kormányfői tervhez képest.

A költségvetés akkor léphet életbe, ha arról a tagországokat képviselő tanács az EP-vel és az Európai Bizottsággal is megegyezett.

Az EP eredeti saját költségvetési terve százmilliárd eurós nagyságrendben tér el a tagországok elképzeléseitől.

A parlamentnek az állásfoglalás szerint "eltökélt szándéka, hogy kitart tárgyalási mandátuma mennyiségi, strukturális és minőségi elemei mellett".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×