eur:
393.19
usd:
363.54
bux:
73580.24
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Iráni atomprogram: közelebb a megoldás?

Irán kész tanulmányozni a teheráni atomprogrammal összefüggő válság megoldására tett orosz javaslatot. Ezt az iráni nukleáris program egyik felelőse közölte.

Moszkva korábban egyfajta diplomáciai jegyzékben indítványozta, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok által kifogásolt urándúsítást Iránnal közösen, Oroszországban hajtsák végre. Ezáltal az oroszok véleménye szerint megakadályozható lenne a fegyvergyártásra alkalmas plutónium ellenőrizetlen előállítása. A teheráni vezetők eddig elutasítottak minden olyan javaslatot, amely megfosztaná Iránt a saját területén való urándúsítástól.

Címlapról ajánljuk
Faragó Tamás: a férfi pólósokról most derül ki, hol is tartanak valójában

Faragó Tamás: a férfi pólósokról most derül ki, hol is tartanak valójában

Határozott véleménye van az olimpiai vízilabdatornák eddigi történéseiről és további esélyeiről a Nemzet Sportolójának. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó Faragó Tamás szerint a férfiak keddi, spanyolok elleni mérkőzése már megmutatja, hol állunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Mégis honnan lesz pénz Orbán Viktor új tervére?

Mégis honnan lesz pénz Orbán Viktor új tervére?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása.  A műsor első részében azt jártuk körbe, hogy milyen hatása lehet annak, ha a kormány valóban megduplázza a családi adókedvezmény összegét 2025-ben, ahogy arról Orbán Viktor Tusványoson beszélt. Vendégünk Csiki Gergely, a Portfolio lapigazgatója és makroelemzője volt. A második részben arról volt szó, hogy bár a kormány segíteni akart sok családon - akik az első években vették fel a babaváró hitelt, de nem tudták időben teljesíteni a gyerekvállalási feltételeket - és könnyítésről döntött, ennek is lehetnek hátulütői. Erről Palkó Istvánt, a Portfolio vezető pénzügyi elemzőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×