eur:
397.69
usd:
358.48
bux:
74129.58
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: alfaromeo.hu

Igencsak felhalmozódtak az eladatlan autók az egyik óriáscégnél

Rengeteg eladatlan autó halmozódott fel a Stellantisnál az USA-ban.

Egyes modellekből több mint 600 napra elegendő gyártási tartalékkal rendelkezik a Stellantis. A Totalcar idézi a CarEdge elemzését, ami szerint jelenleg az Alfa Romeo Giulia az egész Egyesült Államok legrosszabbul fogyó autója, ebből a Stellantisnak 617 napra elegendő tartaléka van. Az Alfa Romeo Stelvioból 456, a Fiat 500e-ből 454, a Dodge Hornetből pedig 323 gyártási napra elegendő eladatlan példány áll a raktárakban és a kereskedőknél.

A helyzetre való tekintettel a Stellantis még korábban bejelentette, hogy szeretné 330 ezer példányban maximálni az amerikai raktárkészletét, ami arra enged következtetni, hogy a cégóriásnak ennél jóval több eladatlan autója halmozódott fel.

A Stellantisnál globálisan is egyre több eladatlan autó halmozódik fel. 2021 szeptemberében csupán 689 ezer autó várt új gazdára, de ez a szám 2024 júniusára 1,4 millióra nőtt.

Rosszul megy a Stellantisnak mostanában: az autógyártó óriáscég eredménye messze elmarad a várakozásoktól, miközben az amerikai kereskedők nyílt levélben kongatják a vészharangot, a legfelsőbb vezetés pedig Carlos Tavares vezérigazgató utódját keresi.

Az USA-ban 2024 első félévében 16 százalékkal estek a Stellantis alá tartozó márkák eladásai, ami súlyos következményekkel járt.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×