eur:
396.61
usd:
355.26
bux:
74551.14
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Selective focus shooting on hand of Businessman giving pen to Partnership to sign contract agreement in document
Nyitókép: Getty Images/ wera Rodsawang

Új kiemelt beruházásokról döntött a kormány

Egy készülő élelmiszeripari üzemről van szó, a Pest vármegyei Dunavarsány településén.

Az Orbán Viktor kormányfő által aláírt, a csütörtöki Magyar Közlönyben rendelet melléklete szerint péntektől egy élelmiszeripari beruházás lett nemzetbiztonsági szempontból kiemelt Dunavarsány belterületén. Az érintett ingatlanok helyrajzi száma, illetve a település honlapján augusztus közepén megjelent hirdetmény alapján a CJ Foods Hungary Kft. által Dunavarsányba tervezett, élelmiszergyártó üzemről van szó – írja a 24.hu.

A beruházás ügyében a most koordinációra kijelölt Tarnai Richárd főispán által vezetett kormányhivatal korábban már megindította az előzetes környezetvédelmi hatósági eljárást.

A környezetvédelmi hatósági eljárásról szóló közleményéből az derül ki, hogy a dél-koreai élelmiszeripari csoport magyar érdekeltsége

  1. a dunavarsányi üzemben konyhakész gyorsfagyasztott töltött tésztapárnát és
  2. gyorsfagyasztott ízesített konyhakész csirkefalatokat gyárt majd évi 17.341 tonna kapacitással.

Mindkét termék meghatározó alapanyaga a hús, az érkeztetést követően az alapanyagok nagy részét fagyasztva, vagy hűtve tárolják majd.

Az üzem - ahol majd két műszakban dolgoznak a munkavállalók - építésének kezdete a tervek szerint 2025 elején kezdőik, és várhatóan két évig tart – olvasható az economx.hu-n.

Címlapról ajánljuk
Koppintás és „rablás” a riválistól, nyerő pilótapáros a fedélzeten – a McLaren felemelkedésének háttere

Koppintás és „rablás” a riválistól, nyerő pilótapáros a fedélzeten – a McLaren felemelkedésének háttere

A McLarennél Lewis Hamilton 2012-es távozása után komoly vesszőfutás kezdődött, ami főként a rossz motorválasztás számlájára volt írható. Az elmúlt években viszont sokat fejlesztett a brit istálló, aminek a gyümölcse az idei szezonra érett be – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. Vámosi Péter arról is beszélt, hogy a Lando Norris–Oscar Piastri páros nagyon jól működik, igaz, vannak hiányosságaik is, így egyáltalán nem lehet leírni Max Verstappent.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Túlfejlesztett a piac, 20-25 százalékos üresedési ráták jöhetnek

Túlfejlesztett a piac, 20-25 százalékos üresedési ráták jöhetnek

Megtorpanni látszik a spekulatív ipari és logisztikai ingatlanok piaca. Ez csak a ciklikusság vagy rendszerszintű a probléma? Ki, milyen fejlesztésekben látja a jövőt? Inkább Budapest vagy inkább a vidék lehet a következő évek slágere? Hol lesz az üresedési ráta 2025 végén? Többek között ezekről a kérdésekről beszéltek a XX. Property Investment Forum konferencia ipar-logisztikai panelbeszélgetésének szakértői, Székely Ádám, az Innovinia ügyvezető igazgatójának, tulajdonosának, az IFK, alelnökének moderálásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×