eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: Unsplash.com

A tolvajok miatt robotokat állít hadrendbe a Tesco

A Tesco új biztonsági intézkedéseket vezetett be a kiskereskedelmi bűncselekmények visszaszorítása érdekében Nagy-Britanniában. A cég a Deter Tech által kifejlesztett PID360 biztonsági robotokat telepíti országszerte számos áruházában.

A Grocery Gazette beszámolója szerint, amit a Portfolio szemlézett, az új eszközöket, amelyek 360 fokos kamerával rendelkeznek, a zárt üzletek bejáratainál helyezik el a tolvajok észlelése céljából. A sárga és kék kockás készülékeket korábban építkezéseken használták, most azonban a Tesco az üzletek zárva tartás alatti védelmére alkalmazza őket.

A Daily Star információi szerint a robotokat egyébként már több veszélyeztetett helyszínen, többek között Manchesterben, Bristolban és Newcastle-ben is alkalmazták.

A Tesco vezetője hangsúlyozta, hogy ezek a berendezések nem nyitvatartási időben működnek. Előfordult ugyanis ilyen eset, ami ellenérzéseket váltott ki a vásárlókból, hiszen azt érezték, hogy alaptalanul lopással „gyanúsítják” őket – olvasható.

Az elmúlt időszakban megnövekedett a lopások száma Nagy-Britanniában, főként a megélhetési költségek emelkedése miatt, ezért sok boltlánc fokozta a biztonsági intézkedéseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:23
×
×
×
×