eur:
396.21
usd:
354.7
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: Pexels.com

Meggondolta magát a WizzAir

Várhatóan csak 2026-tól állítja csatasorba új, nagy hatótávolságú gépeit a WizzAir Abu Dhabi, Szaúd-Arábiába viszont, bár több járatot indítana Európából, letett az ottani 50 gépes légitársaság alapításáról.

Szaúd-Arábiát mint beutazó piacot fejlesztené a Wizz Air a korábban tervezett ottani leányvállalat alapítása helyett - írja az airportal.hu a légitársaság vezér, Váradi József Reutersnek adott interjúja alapján.

A légitársaság még 2022-ben írt alá szándéknyilatkozatot az ország kormányával egy közös cég megalapításáról, később pedig kiderült az is, hogy a légitársaság ötven repülőgépes flotta állomásoztatását tervezte a királyságban - írják. A WizzAir több európai nagyvárosból is indított járatokat Szaúd-Arábia nagyvárosaiba, néhány hete pedig bejelentette, hogy a nagy hatótávú A321XLR repülőgépe először London-Gatwick és a szaúdi Dzsidda között jár majd jövő márciustól.

Eközben a vezérigazgató egy Egyesült Arab Emirátusokbeli lapnak arról beszélt, hogy az ottani WizzAir Abu Dhabi leányvállalat 2026 előtt nem állítja szolgálatba az első A321XLR-jét.

A légitársaság a 2025 végén piacra kerülő, továbbfejlesztett Pratt & Whitney GTF Advantage hajtóműre vár az Abu-Dzabiban történő forgalomba állításhoz, mert ez a változat jobban ellenáll majd az ottani forró és poros környezetnek a jelenlegi variáns. Az említett hajtómű takarékosabb és erősebb lesz az elődjénél.

A Reuters cikke arra is kitér, hogy a légitársaság londoni tőzsdén jegyzett részvényeinek árfolyama az elmúlt egy évben 42 százalékot esett. Váradi József szerint azonban a jelenlegi árfolyam nem tükrözi a vállalat tényleges teljesítményét. Szerinte a piac túlreagálja a helyzetet, és a geopolitikai események, valamint a Pratt & Whitney hajtóművekkel kapcsolatos problémák aránytalanul nagy hatással vannak a részvényekre.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×