eur:
394.7
usd:
356.34
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél
Nyitókép: Pexels.com

Kemény magyar üzenet Brüsszelbe a magasra ugró áramárak miatt

Uniós lépéseket vár a Fidesz az áram árának jelentős megemelkedése miatt.

Idén nyáron, 2024 májusa és szeptembere között több közép- és kelet-európai ország, köztük Magyarország piaci áramárai jelentősen emelkedtek, és tartósan, jóval meghaladták más európai régiók villamosenergia-árait. Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője pénteki közleményében ennek kapcsán hangsúlyozta: "Elfogadhatatlan, hogy a rossz brüsszeli szabályozás és a regionális áramhálózati fejlesztések elégtelen uniós pénzügyi támogatása miatt ilyen helyzet alakulhatott ki. Ezért

azonnali választ igénylő kérdésekkel fordultunk az Európai Bizottsághoz".

Hangsúlyozta: a mi régiónk és a többi uniós ország áramárai közti különbözet aláássa a gazdasági versenyképességet és a polgárok jólétét. A folyamat Brüsszel elhibázott szakpolitikai döntéseinek eredménye, melyeken sürgősen változtatnia kell - jelentette ki a fideszes politikus.

"Egyrészt egyértelmű vállalást várunk Brüsszeltől az elengedhetetlen regionális áramhálózati fejlesztések uniós finanszírozására. Emellett a bürokraták nem hozhatnak további korlátozó intézkedéseket az erőművekkel kapcsolatban. Stabil áramellátásra és fejlett villamos energiahálózatokra van szükség a hasonló helyzetek megszüntetéséhez" - húzta alá a magyar EP-képviselő.

Az energiaellátás stabilitása és megfizethetősége a társadalmi jólét és a gazdasági versenyképesség alappillérei. "Ezért lépünk fel, a magyar érdek mentén, a rossz szabályozások ellen és állunk ki a rezsicsökkentés mellett minden brüsszeli támadás ellenére" - fogalmazott Gyürk András.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×