eur:
392.43
usd:
353.83
bux:
72227.05
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
Vlagyimir Putyin orosz elnök a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon 2024. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik pool/Vjacseszlav Prokofjev

Vlagyimir Putyin: ha Kijev úgy kívánja, úgy lesz

Oroszország nem utasítja el a gáz tranzitját Ukrajnán keresztül, ám ha Kijev ezt megtagadja, Moszkva nem kényszerítheti rá – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum csütörtöki plenáris ülésén.

Putyin leszögezte, hogy Oroszországnak és a Gazpromnak szándékában áll, hogy teljesítse minden kötelezettségét a vevőkkel szemben, akikkel hosszú távú szerződéseket kötöttek. Rámutatott, hogy az ukrajnai tranzitszerződés 2024. december 31-én lejár, és ha Ukrajna megtagadja ennek meghosszabbítását,

az orosz fél nem kényszerítheti a tranzit folytatására.

Megerősítette, hogy Oroszország továbbra is kész gázt szállítani Európába, amelynek magának kellene belső megállapodásra jutnia ebben a kérdésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×