eur:
392.56
usd:
354.68
bux:
72745.48
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
Nyitókép: 4ig

Rekord árbevételről és EBITDA-ról számolt be a 4iG Csoport

A 4iG a hazai és a nemzetközi piacokon is jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy hosszútávon biztosítsa a vállalatcsoport technológiai fejlődését és fenntartsa a csoport dinamikus növekedését.

A 4iG Csoport sikeres első félévet tudhat maga mögött. A cégcsoport az eredeti ütemtervnek megfelelően folytatta transzformációs programjának végrehajtását, amelytől a vállalatcsoport igazgatósága a méretgazdaságosságból fakadó előnyök kihasználását, az értékesítési teljesítmény jelentős növelését, továbbá 400 milliárd forint nagyságrendű cégérték növekedést vár. A 4iG a hazai és a nemzetközi piacokon is jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy hosszútávon biztosítsa a vállalatcsoport technológiai fejlődését és fenntartsa a csoport dinamikus növekedését - olvasható a cég közleményében.

A 4iG informatikai és távközlési szolgáltatásai mellett a nemzetközi gyártói piacra lép a REMRED kisebbségi tulajdonának (45 százalék) megszerzésével, illetve a martonvásári űrtechnológiai gyártóközpont beruházásának elindításával. A menedzsment az űr- és védelmi ipari vállalatainak dinamizálása érdekében megkezdte ezen társaságok holdingvállalatba szervezését, illetve nemzetközi partnerségek kialakítását a területen.

A csoport partneri együttműködést alakított ki a Huawei-jel annak érdekében, hogy bővítse már meglévő adatközponti és felhőszolgáltatásait, valamint közös innovációs központokat hozzanak létre a mesterséges intelligencia kutatására.

Magyarországon a 4iG mutatta be először az 5.5G technológiát, amely akár tízszeres letöltési sebességet kínálhat a jövőben a felhasználók számára.

Az Észak Afrikát a Nyugat Balkánnal összegkötő tenger alatti adatkábel beruházás mellett a 4iG újabb partneri együttműködést alakított ki a Telecom Egypttel annak érdekében, hogy közös vállalatot hozzanak létre a jelenlegi leggyorsabb adatátvitelt biztosító optikai kábel infrastruktúrán nyújtott szolgáltatások üzemeltetésére és forgalmazására Egyiptomban.

Az üzleti sikerek mellett a 4iG Csoport eredményesen folytatta növekedését 2024 első félévében, új rekordot érve el a vállalatcsoport árbevétele és eredményessége szempontjából. A Csoport a 2024. első félévet érintő IFRS szerinti konszolidált beszámolójában 328,4 milliárd forintos, azaz 23 százalékkal magasabb nettó árbevételről számolt be az előző év azonos időszakához képest, a konszolidált EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 16%-kal haladta meg az előző évit, és 110,5 milliárd forintra emelkedett, 34 százalékos EBITDA-marzs mellett. A jelentős növekedés elsősorban a Vodafone Magyarország inorganikus növekedésének, illetve a leányvállalatok előző időszakhoz viszonyított kimagasló működési eredményének köszönhető.

A vételárallokációs hatásoktól, illetve a pénzkiáramlással nem járó nem realizált árfolyamveszteségtől megtisztított, normalizált adózott eredmény 2024. első félévében -1,5 milliárd forintot tett ki. Az eredményre a pénzkiáramlással nem járó tételek voltak negatív hatással, ezek jellemzően az elhatárolt kamatráfordítások, a nem realizált árfolyamveszteség és a nemzetközi standardok miatt alkalmazott vételár allokációs hatások miatt a korábbi akvizíciókhoz köthető értékcsökkenési leírások voltak. Az akvizíciókkal a Csoport tulajdonába került eszközök vételár-allokációs hatásai, az eszközök hasznos élettartamának végéig, vagy elidegenítéséig hatnak majd negatívan a vállalatcsoport eredményességére, ezek azonban valós pénzráfordítást nem jelentenek.

Címlapról ajánljuk
Történelmi tartományi választások: újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Történelmi tartományi választások: újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Általános az a vélekedés, hogy Németország, sőt Európa jövőjét jelentős mértékben befolyásolhatják a vasárnapi keletnémet tartományi parlamenti választások eredményei. Nehéz kormányalakítás várható, az AfD türingiai győzelme ellenére is politikai karanténban maradhat, és az új baloldali párt, a Sahra Wagenknecht Szövetség lehet a "királycsináló".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Itt a friss magyarországi brókersorrend

Itt a friss magyarországi brókersorrend

Az augusztus 5-i, globális tőzsdei zuhanás ellenére stabil hónapot zárt a Budapesti Értéktőzsde: a BÉT vezető indexe, a BUX júliushoz képest végül enyhe, mindössze 1,6 százalékos csökkenéssel fejezte be az augusztust. Az azonnali részvénypiac forgalma több mint 233,7 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,7 milliárd forintnak felel meg. Augusztusban a legnagyobb érdeklődést keltő részvények az OTP, a Richter és a Mol voltak. A brókercégek közül ismét a Concorde, a Wood és az Erste emelkedtek ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 2. 11:24
×
×
×
×