eur:
392.41
usd:
354.06
bux:
73115.05
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Hand of a businessman reach out towards hand of the nature
Nyitókép: JordanSimeonov/Getty Images

A fenntarthatóságban és a zöld átállásban élen járó cégeket díjaznak

Megvannak a 2024-es Green Awards powered by Green Cloud döntőjébe jutott vállalatok.

Idén 6 kategóriában jelentkezhettek a cégek a zöld programjaik, innovációik, a fenntarthatóság iránt elkötelezett munkavállalóik bemutatásával. A legjobbak közé jutott 18 vállalat, illetve személy közül szeptember elején választja ki a zsűri, hogy ki veheti át a nyertesnek járó díjat, amit a szeptember 4-i Sustainable World konferencián adnak át – írja a Portfolio.

A harmadik alkalommal meghirdetett Green Awards powered by Green Cloud pályázaton azon vállalatok jelentkezéseit várták, akik büszkék a vállalat fenntarthatósági tevékenységére, eddigi eredményeire, egy adott programjára, innovációjára. 6 kategóriában lehetett jelentkezni:

  1. Az Év Zöld Nagyvállalata
  2. Az Év Zöld Kkv-ja
  3. Az Év Zöld Innovációja
  4. Az Év Zöld Beruházása
  5. Az Év Jó Ügye
  6. Az Év Zöld Példaképe

A díj mögött álló főtámogató és névadó a Green Cloud volt. Mécs Imre, a Green Cloud alapítója, társtulajdonosa, a Solar Markt Csoport elnöke a díjazás kapcsán elmondta, hogy "a fenntarthatóság, a zöld átállás ma már nem csupán választható lehetőség, hanem elengedhetetlen követelmény minden vállalat számára. Épp ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Green Awards fő támogatójaként a Green Cloud is hozzájárul olyan hazai vállalatok elismeréséhez, amelyek előremutató döntéseikkel lehetővé teszik, hogy a bolygónk élhetőbb legyen".

Mécs Imre rámutatott: a fenntarthatóság egyik kulcseleme a klímatudatosság, azon belül a széndioxid-kibocsátás jelentős csökkentése, amely nemcsak szabályozói elvárás, hanem egyre inkább a piaci siker alapfeltétele is. A megújuló energia elterjedése drámai módon alakítja át a vállalatok működését, a termeléstől az értékesítésen át a hétköznapi működésig. A hazai energiapiacon a zöldenergia iránti kereslet gyorsan nő, miközben a vállalatok számára kiemelten fontos a biztonság és a kiszámíthatóság is. Ebben nyújt támogatást a cég Green Cloud dekarbonizációs csomagja, amely hazai naperőművekből biztosítja a fizikai leszállítású zöldenergiát vállalati ügyfeleinek. Így egyszerűen és könnyen léphetnek a fenntarthatóság útjára.

"A felelősségünk óriási, ezért a Green Awards kiváló alkalom arra, hogy a pályázó vállalatok bemutassák azokat az innovatív megoldásaikat, terveiket, amelyekkel egy élhetőbb jövő megteremtése a cél. A shortlistbe került pályázatokból mi is rengeteg inspirációt merítünk, izgatottan várjuk, hogy a szakmai zsűri közös döntése alapján kik lesznek az idei győztesek. Idén sem vagyunk könnyű helyzetben" – mondta Mécs Imre.

A jelentkezési időszak lezárultát követően minden kategóriában a legjobb 3 vállalat kiválasztásának a folyamata zajlott, így összesen 18 pályázati anyag maradt versenyben. Közülük a Sustainable World konferencia előtt a szakmai zsűri a nyerteseket is kiválasztja, majd a konferencia délutánján, a díjátadó keretében a győzteseket is kihirdetik.

Az idei évben a legjobbak közé került, döntős vállalatok:

  1. Az Év Zöld Nagyvállalata: Audi Hungaria, BorsodChem, Terrán
  2. Az Év Zöld Kkv-ja: Elysian Bar Budapest, Furbify, Wagner Solar
  3. Az Év Zöld Innovációja: HeatVentors - Intelligens Hőakkumulátor, NRGmap, OPTEN - Do Your Carbon szolgáltatás
  4. Az Év Zöld Beruházása: Corvinus Gellért Campus, Schneider Electric - Duna Smart Power Systems, Tesco-Globál Áruházak
  5. Az Év Jó Ügye: Auchan Magyarország, Market Építő, Yettel Magyarország
  6. Az Év Zöld példaképe: Gazsi Zoltán (cégvezető, korábbi ügyvezető igazgató, Eisberg Hungary), Illésné Szécsi Ilona (projektvezető, MEHI), Sunny Bhasin (alapító, Cycle - reNEW Hungary)
Címlapról ajánljuk
Mennyibe kerül idén az iskolakezdés?

Mennyibe kerül idén az iskolakezdés?

A gyermekruhák és a gyermekcipők 2-4, a tanszerek 7 százalékkal drágultak, míg az étkeztetéssel kapcsolatos költségek 8 százalékkal emelkedtek egy év alatt – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány senior elemzője. Erdélyi Dóra arról is beszélt, hogy a magyar szülők terheit számos állami és önkormányzati iskoláztatási támogatás könnyítheti meg. Körkép.

Jócskán meghosszabbították a hőségriasztást

Kánikulai időjárással indul a szeptember és a tanév. Különösen oda kell majd figyelni a gyerekek esetében a víz és az ásványi anyagok pótlására. A közlekedők számára is kihívás lesz a hőség és a megnövekvő forgalom együttese.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány

Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány

Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány; az erről szóló törvényjavaslatot csütörtöki ülésén vitatta meg a kabinet. Marko Primorac pénzügyminiszter sajtótájékoztatóján elmondta: az új adónem nem vonatkozik majd az életvitelszerűen használatos ingatlanokra, valamint azokra sem, amelyeket hosszú távra kiadnak, legalább tíz hónapra egy évben. Azokat az ingatlanokat azonban, amelyek üresen állnak, vagy csak rövid távra adják bérbe, megadóztatják.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×