eur:
394.1
usd:
363.84
bux:
73436.58
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Cars move in the parking lot in front of the entrance to the Lidl supermarket building
Nyitókép: I'm trying to catch the dust of/GettyImages

Jelentős leépítést hajtott végre a Spar és a Tesco

Áprilisról májusra három kiskereskedelmi multinál is nagyobb létszámmozgások történtek. A Sparnál 408, a Tescónál 286 fővel dolgoznak kevesebben, miközben a Lidl 143 fővel növelte alkalmazottainak számát - derül ki a HR Portál és az Opten céginformációs szolgáltató Létszámtrendek összeállításából.

A Sparnál 408, a Tescónál 286 fővel dolgoznak kevesebben, miközben a Lidl 143 fővel növelte alkalmazottainak számát - írja a 24.hu a HR Portál és az Opten céginformációs szolgáltató Létszámtrendek összeállítása alapján.

Az első tíz legnagyobb foglalkoztató közül mindenképpen kiemelkedik a Spar 408 fős létszámcsökkenése, a cégnél májusban 13 642-en álltak alkalmazásban. Szintén nagyobb esést regisztrált a portál a versenytárs Tescónál, amelynél 286 fővel dolgoznak kevesebben, az összlétszám 9672.

Ezzel szemben a Lidl-nél 143 fővel nőtt az alkalmazotti ltészám, így a cégnél már több mint 9 ezren dolgozni, ami közelít a Tescóhoz.

Folytatja töretlen bővülését az épületek takarításával és facility managementjével foglalkozó B+N Referencia, ahol 121 fővel dolgoznak többen, és lassan elérik a 12 ezres alkalmazotti létszámot.

Száz fő feletti mozgást regisztráltak még a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Prohumannál (plusz 166 fő, 6139 fős állományi létszám) és a Rosenberger gyártó cégnél (plusz 192, 3539 fő).

Az iparági problémák miatt jelenleg nem túl jó formában lévő autóipari gyártóknál azonban nem regisztráltak 100 főnél nagyobb létszámmozgásokat. Például az Audi Hungaria Zrt.-nél 88 fővel, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nél 80 fővel, míg a Magyar Suzuki Zrt.-nél 10 fővel csökkent a létszám. Megjegyzik ugyanakkor, hogy nincs benne a létszámadatokban a kölcsönbevevők kölcsönzötti állománya, az a kölcsönző cégeknél jelenik meg.

Márpedig a magyar autóiparban igen jelentős a kölcsönzött dolgozók aránya.

Néhány nagyvállalat – elsősorban a bankok, rajtuk kívül például a MOL – nem közöl havi létszámadatokat, így azok változásáról nem tudtak beszámolni. A listát folyamatosan vezető Magyar Postáról szintén nem érkeztek létszámadatok.

Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Alulteljesít a magyar tőzsde a GDP-adat után

Alulteljesít a magyar tőzsde a GDP-adat után

A hét elején óvatos kereskedést látunk a tőzsdéken, a befektetők kivárnak a holnapi Fed-kamatdöntés, valamint a héten érkező nagyobb vállalati gyorsjelentések (Microsoft, Apple) előtt. Ázsiában ma vegyes mozgásokat láttunk a tőzsdéken, Európában pedig enyhe pozitív hangulat figyelhető meg. A magyar tőzsde alulteljesítő a mai kereskedésben, miután reggel a vártnál gyengébb második negyedéves GDP-adat érkezett. Közben fontos további adatközlések is vanak ma, Európából a vártnál jobb GDP-adatok érkeztek, valamint a júliusi német inflációs adat is jön, míg az Egyesült Államokból munkaerőpiaci statisztikákat közölnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 30. 08:43
×
×
×
×